Rijden Met

Alles over Voertuigen

3 tips bij het afsluiten van een autoverzekering

Heb je net een nieuwe auto gekocht? Dan is het belangrijk dat je niet vergeet om deze te verzekeren. Een autoverzekering is namelijk verplicht. Je wilt niet te veel betalen voor iets wat verplicht is neem ik aan en daarom is het handig om een goedkope autoverzekering te zoeken. Hoe je dit het beste kan doen vertel ik in dit artikel aan de hand van drie tips.

Tip 1 – Kies de juiste verzekering

Je bent verplicht om minimaal WA verzekert te zijn, maar misschien past een andere verzekering wel beter bij jouw situatie. Je hebt drie verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA-verzekering. Deze is verplicht om minimaal te hebben en dekt kosten voor schade die je bij anderen aanricht.
  • WA+-verzekering. Deze dekt alles wat een WA-verzekering ook dekt, maar dekt ook schade aan jouw eigen auto, mits je deze schade niet zelf veroorzaakt hebt.
  • Allrisk verzekering. Deze autoverzekering dekt ongeveer alle schade die je kan hebben.

Tip 2 – Claim niet altijd schadekosten

Wanneer je kleine schade hebt is het handig om deze kosten niet terug te vragen bij je verzekering. Het aantal schadevrije jaren die je hebt gereden hebben namelijk een impact op de hoogte van je premie. Het is dus voordeliger om kleine schade zelf te betalen, zodat het aantal schadevrije jaren niet weg gaat.

Tip 3 – Vergelijken

Vergelijk autoverzekeringen regelmatig met elkaar, want het kan zomaar zijn dat je bij een andere verzekeraar enorm veel geld kan besparen. Door over te stappen kan je besparen op je vaste lasten en wie wil dat nou niet?