Rijden Met

Alles over Voertuigen

De irritatie door een dashboardbeschadiging

Dashboardbeschadiging

Als er een dashboardbeschadiging in je auto zit kan dat heel irritant zijn. De auto kan er aan de buitenkant nog zo goed verzorgd uitzien; als je zelf de hele tijd naar die beschadigde plek op het dashboard moet kijken kan dat het rijplezier behoorlijk vergallen. Vaak kun je er niet eens zoveel aan doen als er een dashboardbeschadiging ontstaat. Dat kan het gevolg zijn van het inbouwen van apparatuur of door het vervoer van een stuk bagage met een scherpe punt. Het gevolg is een gaatje, een scheur of een flinke kras. Als je zo’n kras zelf wilt wegwerken wordt de dashboardbeschadiging vaak alleen maar erger.

Dashboardbeschadiging

Onzichtbaar herstel van een dashboardbeschadiging

Veel automobilisten weten helemaal niet dat je een dasboardbeschadiging kunt laten herstellen. Bij AAS Dagherstel kan dat binnen een dag tegen een vast tarief. De schade moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Als er sprake is van een gaatje mag dat niet groter zijn dan 2 centimeter doorsnee. Een scheurtje mag niet langer zijn dan 4 centimeter. Bij de reparatie wordt vooral veel aandacht besteed aan de structuur van het oppervlak van het dashboard. Want als dat afwijkt van de originele structuur kun je dat enorm goed zien.

Dashboardbeschadiging

Hoe wordt een dashboardbeschadiging hersteld?

Reparatie van een dashboardbeschadiging gebeurt in een aantal stappen. Eerst wordt de beschadigde plek goed gereinigd, zodat het reparatiemateriaal goed kan hechten. Daarna wordt het gat of de scheur dicht gemaakt met een vulmiddel, zodat het dashboard weer glad is afgewerkt. Vervolgens wordt er met vloeibaar rubber een mal gemaakt om de structuur van het dashboard vast te leggen. Deze mal wordt op de beschadigde plek gebruikt om daarop met een speciale coating in de juiste kleur exact dezelfde structuur aan te brengen. De dashboardbeschadiging is dan met succes gerepareerd.