Rijden Met

Alles over Voertuigen

Een scooterverzekering afsluiten

Sluit een goede verzekering af

Eindelijk geslaagd en mag je nu scooter gaan rijden, dan is het erg belangrijk om eerst een goede scooterverzekering te vinden. Want zonder een WA- verzekering mag je niet de weg op. Zorg ervoor dat jij een goede verzekering gaat afsluiten, anders kan dit jou duur komen te staan. Niet alleen dat je strafbaar bent om zonder een verzekering de weg op te gaan, maar je zal maar een ongeluk krijgen.

Om er zeker van te zijn dat jij een goede verzekeraar vindt en de juiste dekking geeft, kan je kijken op de website van Vergelijkscooterverzekering.nl.

Scooter verzekering vergelijken

Verplicht een scooterverzekering afsluiten

Erg handig een website waar 5 verschillende verzekeraars naast elkaar staan. Hier kan je meteen zien wat er allemaal onder een dekking valt. De scooterverzekeraars die je hier kan vergelijken zijn:

  • Univé
  • Anwb
  • Centraal Beheer
  • Hema
  • InShared

Deze verzekeraars kan je naast elkaar leggen om te zien welke het beste bij jou zal passen. Wat erg belangrijk is om te weten is dat het mogelijk is dat er een eigen risico per schade betaald moet worden, wanneer jij een ongeval hebt veroorzaakt. Dit kan variëren van €100,- tot wel €250,- per schade.

Vergelijk diverse verzekeringen

Het afsluiten van een verzekering moet goed gedaan worden. Denk eraan dat je stap voor stap gaat kijken wat er wel of juist niet meeverzekerd moet worden. Vaak wordt er wel het voertuig verzekerd, maar niet de bestuurder of een passagier. Juist het afsluiten van een opzittende verzekering kan erg belangrijk zijn.