Rijden Met

Alles over Voertuigen

Eenvoudig je auto overschrijven

kenteken overschrijven

Misschien wil je je auto wel verkopen, of heb je al een koper gevonden. Je moet daarbij ook denken aan auto overschrijven. Maar weet je dan waar je moet zijn of hoe je dat het beste kunt regelen? Geen zorgen want het is snel opgelost, er is altijd wel een Kentekenloket bij je in de buurt te vinden. Dit is namelijk een onderdeel van een RDW erkend autobedrijf, ervaren personeel is hier een garantie! Veel mensen beschouwen het ook als een veilige plaats voor de overdracht tussen een koper en verkoper. Alles kan zo namelijk snel en goed geregeld worden.

kenteken overschrijven

Wanneer een auto overschrijven?

Als een auto van eigenaar gaat wisselen, dan moet je de auto overschrijven. Dit kan dus zijn wanneer je je auto gaat verkopen aan een particulier of als jij zelf en auto van iemand over gaat nemen. Let hierbij goed op want dan heb je wel het oude papieren kentekenbewijs nodig, of misschien heb je een kentekencard en de tenaamstellingscode. Je moet minimaal achttien jaar zijn of ouder en in Nederland wonen als je een auto wil overschrijven.

Het is een handeling die echt plaats moet vinden tussen de koper en de verkoper van het voertuig (je kunt geen tussenpersoon machtigen). Als je dus je auto wil verkopen dan is het verstandig om te zorgen dat je de juiste papieren ook klaar hebt liggen zodat wanneer de koop doorgaat je de overschrijving ook snel kunt regelen.