Rijden Met

Alles over Voertuigen

Geldverdienen met het kopen van een auto 

Als iemand een andere auto wenst aan te schaffen, dan is het zeker de moeite waard om te kijken of zelf een auto invoeren uit het buitenland ook te overwegen is. Want het importeren van een auto uit het buitenland kan best financieel aantrekkelijk zijn. Ook als een tweedehands auto in Nederland moeilijk te vinden of te krijgen is, dan is een optie om te gaan zoeken in het buitenland zeker te overwegen waard. Soms kun je er zelfs achter komen dat, het kopen van een auto in het buitenland, zelfs goedkoper is dan dezelfde auto in Nederland te kopen.

Zijn er voordelen als je een auto invoert?


Bij het zelf invoeren van een tweedehands auto zijn er enkele voordelen. Bij voordelen van het zelf een auto invoeren kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Het bpm-voordeel en lage importkosten.
  • De lage aanschafprijs die je voor de auto in het buitenland moet betalen.
  • Vaak zijn er in het buitenland auto’s te vinden met weinig kilometers.
  • Ook kom je in het buitenland vaak auto’s tegen met meer opties dan in Nederland
  • en soms is een inruil van je eigen auto ook nog eens bespreekbaar. 

De tweedehandsauto


Voor veel mensen is het kopen van een andere auto een hele opgave. Het bedenken welke auto je wil kopen is belangrijk. Evenals de keuze tussen gebruikt of nieuw. De verkoop van gebruikte auto’s zit nog steeds in de lift en dat komt omdat een gebruikte auto zeer voordelig is in de aanschaf.

Zelf een auto importeren Duitsland in 4 stappen


Heb je de auto van je dromen in Duitsland gevonden, dan kan een auto importeren Duitsland de oplossing zijn. Als de uitgezochte en gekochte tweedehands auto in Nederland is, dan moet je een Nederlands kenteken aanvragen. Daarvoor moet de auto eerst gekeurd worden en een belastingaangifte voor de auto worden gedaan voor de BPM. Na de belastingaanslag betaald te hebben, krijg je een kenteken en kun je de kentekenplaten laten maken. De auto kan verzekerd worden en de belastingaanslag voor de wegenbelasting krijg je vervolgens automatisch thuisgestuurd.