Rijden Met

Alles over Voertuigen

Handige tips bij het kopen van tweedehands motorfiets onderdelen

Beschik je over een prachtige motor, dan zul je weten dat onderdelen best prijzig kunnen zijn. Daarom is het vinden van goede motoronderdelen een hele uitdaging en niet heel makkelijk. Je hebt namelijk diverse soorten onderdelen te koop en je kunt moeite hebben om te weten welk motoronderdeel je precies nodig hebt. Hier een aantal handige tips als je besluit tweedehands motoronderdeel aan te schaffen. 

Wees je bewust van wat voor onderdelen je precies nodig hebt

Voordat je heel enthousiast op zoek gaat naar tweedehands motor onderdelen, is het van belang om te weten wat voor onderdelen je precies nodig hebt voor je motor. Daarom is het aan te raden om de handleiding van de motor erbij te pakken. Wordt het niet helemaal duidelijk, dan kun je natuurlijk ook nog altijd een ervaren monteur om advies vragen. Zo weet je zeker wat voor onderdeel je nodig hebt en zul je niet snel een miskoop maken. Je zult merken dat het je veel geld gaat schelen als je precies weet wat je nodig hebt. Heb je interesse in tweedehands motoronderdelen? Kijk dan eens naar het aanbod tweedehands motorfiets onderdelen op Baboon.eu.

Het controleren van de staat van het motoronderdeel

Heb je interesse om een tweedehands motoronderdeel aan te schaffen, dan is het belangrijk om te weten hoe het met de staat van het onderdeel zit. Je doet slim als je het onderdeel controleert op slijtage, breuken, scheuren en andere eventuele beschadigingen. Vind je het onderdeel er niet goed uitzien, dan zal dit wellicht geen goed motoronderdeel voor je motor zijn. Ben je er niet zeker van, vraag dan altijd een ervaren monteur om advies. Zij helpen je graag verder en kunnen je vertellen of het betreffende motoronderdeel goed is voor je motor.

Het overwegen van garantie

Je kunt uiteraard tweedehands motor onderdelen kopen op een website zoals Marktplaats. Echter als je daar een motoronderdeel koopt kun je vaak geen gebruik maken van de garantie. Maar er zijn andere verkopers van tweedehands onderdelen waar je wel garantie kunt krijgen. Zo heb je altijd recht op 14 dagen bedenktijd en worden de motor onderdelen getest voordat het verkocht wordt. En het is natuurlijk niet de bedoeling een goed onderdeel terug te sturen als het kapot is.

Koop je motor onderdelen bij een betrouwbare koper

Het kan dus best een uitdaging zijn om tweedehands motor onderdelen te kopen, maar met genoemde tips kun je al een heel eind komen. Weet welk onderdeel je nodig hebt, controleer hoe het zit met de staat van het onderdeel en koop je onderdelen bij een betrouwbare verkoper.