Rijden Met

Alles over Voertuigen

Hoe een product in de supermarkt terecht komt

Voor de meeste mensen is het natuurlijk heel vanzelfsprekend dat je naar de supermarkt loopt, waar alle producten weer netjes in de schappen klaarstaan. Hier gaat echter een lang proces aan vooraf. Want hoe komt bijvoorbeeld melk van een koe tot in de Albert Heijn, of een koekje van de bakplaat in het schap van de Jumbo? Er zijn natuurlijk verschillende fases, maar meestal begint deze op de boerderij of in een fabriek. Hierna volgen verschillende andere fases zoals bijvoorbeeld het distributiecentrum, waarbij de producten via het agv systeem gesorteerd worden. Vervolgens moeten producten vervoerd en gevuld worden tot ze in de winkel klaarliggen.

De eerste stappen in het proces

Zoals gezegd begint het proces natuurlijk, afhankelijk van het product, ofwel op de boerderij, in de fabriek of zelfs in het buitenland. We nemen melk als voorbeeld, de productie hiervan begint natuurlijk bij de koe op de boerderij. Na het melken is de melk echter nog niet klaar voor verkoop, dit is nog maar het begin. Op de boerderij zelf wordt de melk opgeslagen en uiteindelijk naar de melkfabriek vervoert, waar deze verder wordt bewerkt en verpakt. Vervolgens wordt de melk naar een distributiecentrum van de desbetreffende supermarktketen vervoert, waarna het product wordt uitgezonden in de hele regio.

Het proces in het distributiecentrum

Ieder product moet dus, na verwerking, eerst nog langs het distributiecentrum voor het kan worden uitgezonden naar de supermarkt. Dit is zeker het geval bij grote ketens zoals de Albert Heijn, de Jumbo of de Lidl. In dit distributiecentrum worden alle producten gesorteerd en verplaatst, meestal door middel van een modern agv systeem. Als alle producten klaarliggen om naar de juiste supermarkt vervoert te worden, is het proces in het distributiecentrum klaar. De producten worden in de supermarkt gevuld, en liggen dan klaar om meegenomen te worden.