Rijden Met

Alles over Voertuigen

Rallyauto’s worden vaak van een aluminium catchtank voorzien

Wanneer u actief bent in de autorallysport, zal het gebruik van een aluminium catchtank u niet onbekend zijn. Met een dergelijke tank profiteert u van verschillende voordelen, waarover we u in dit artikel graag meer vertellen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat u met een catchtank nooit zonder brandstof komt te zitten. Iets wat bijvoorbeeld wel het geval is bij het gebruik van een reguliere auto op een circuit. Wanneer u de lange bochten van een circuit aansnijdt, zullen er zijwaartse krachten op de brandstoftank gaan werken. Dit maakt dat de brandstof naar een zijde van de tank wordt gestuwd. Het is zo niet langer mogelijk om nog brandstof naar de motor aan te laten zuigen. De auto valt hierdoor stil of verliest sterk aan snelheid.

Werking van een aluminium catchtank

Door een aluminium catchtank in de rallyauto te plaatsen, voorkomt u een dergelijke situatie. Een catchtank is zo ontworpen, dat de brandstof nooit allemaal naar een kant van de tank gestuwd zal worden tijdens het racen. Zo blijft er altijd een reserve over, voor de toevoer van benzine naar de motor. Op deze manier voorkomt u dat de auto tijdens een race stilvalt.

Voor het bestellen van een losse aluminium catchtank kunt u terecht bij The Autosport Company. Deze organisatie biedt een breed scala aan losse onderdelen voor rallyauto’s aan. Zo weet u zeker dat u zo voordelig mogelijk uit bent bij het sleutelen aan uw auto! Autodealers brengen vaak hoge marges in rekening.