Rijden Met

Alles over Voertuigen

Stappenplan om je auto te verkopen

In deze blog hebben we een heel klein stappenplan om je auto te gaan verkopen. Wil jij namelijk graag van je auto af. Dan kan dit een moeilijke of makkelijke klus zijn. Dat hangt af van hoe je het aanpakt. Er zijn namelijk meerdere manieren om je auto te verkopen. Je kan hem ruilen voor een andere auto. Je kan hem verhuren. Maar je kan hem ook verkopen op het internet. Verkopen op het internet is waarschijnlijk wel de lastigste optie omdat daar onwijs veel auto’s op worden verkocht. Maar het is niet onmogelijk.

1 Kijk wat de staat is van je auto

Stap 1 is om te kijken in wat voor een staat je auto is. Kijk of er schade te vinden is aan je auto of dat er helemaal geen krasje te zien is. Als je dat weet kun je foto’s gaan maken van je auto. Je wilt natuurlijke gemakkelijk je auto verkopen. Maak daarom goede foto’s zodat mensen meteen kunnen zien hoe de auto in staat is. Check ook goed of er geen motorische problemen zijn. Als dit wel zo is dan kun je die laten repareren om zo de waarde van je auto te verhogen. 

2 ga langs bij een garage

Een hele goede manier om je auto te verkopen is bij een garage dus bij een autodealer. Die weet vaak ook een hele goede prijs voor je auto. Je kan daar ook je auto inruilen voor een andere auto. Je moet natuurlijk vaak wel nog een prijs betalen om de andere auto te kopen. Maar doordat jij je auto inruilt gaat er wel een flinke prijs van je auto af. Het is ook nog eens super handig want je hoeft niet alles zelf te regelen. Dat wordt samen met je gedaan zoals de facturen en de contracten. 

3 Zet je auto op internet

Naast dat je langs een garage kan gaan kun je natuurlijk ook je auto verkopen op internet. Dit is ook redelijk makkelijk. Het enige wat je moet doen is prijsvergelijker en je auto op internet zetten. Met prijsvergelijker bedoelen we natuurlijk kijk voor welk bedrag ander mensen hun auto verkopen. Heb jij een krasje dan ga je iets onder deze prijs zitten. Is jouw auto minder oud dan kun je weer boven deze prijs gaan zitten. Zorg er ook voor dat de prijs van de auto aantrekkelijk is voor andere mensen. Als je de prijs hebt bepaald kun je foto’s gaan maken. Zorg er dan voor dat je echt mooie foto’s maakt. Maak pasfoto’s als de auto helemaal schoon is. Zo wordt de auto nog aantrekkelijker. Vermeld ook goed hoe oud de auto is en wanneer de auto voor het laatst naar de APK is geweest.