Rijden Met

Alles over Voertuigen

Tips om je rijbewijs te halen

Ben je helemaal ready om  je rijbewijs te halen en zelf de weg op te gaan? Lees dan snel verder voor een aantal tips om je rijbewijs te halen.

Rijschool kiezen

Stap 1 is natuurlijk het kiezen van een goede rijschool. Let goed op wat het gemiddelde slagingspercentage is, want hoe hoger hoe beter! Ook is het handig om de prijzen te vergelijken van verschillende rijscholen. Het is vaak wel zo dat een goede rijschool wat hogere tarieven hanteert, dus wees hier op voorbereid en kom niet voor verrassingen te staan als je een budget hebt. Overigens, heb je ook nog de optie om een proefles te nemen bij rijscholen. Zo kun je een indicatie krijgen van onder andere de rijinstructeur. Mocht dit bevallen, dan kun je ook vragen aan de instructeur of er ingeschat kan worden hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zult hebben. Aan de hand van dit advies kun je namelijk ook denken aan je budget en hoeveel je eventueel nodig hebt. Let er ook wel op dat een proefles niet altijd gratis is!

Bovendien is het altijd handig om advies te vragen aan familie of vrienden die al in het bezit zijn van een rijbewijs. Dit maakt het proces vaak een stuk makkelijker. Mocht je een autorijschool in Den Haag willen, dan is Rijschool Fly-over zeker een aanrader.

Theorie examen

Zodra je een rijschool hebt gevonden en al bent begonnen met het nemen van een aantal rijlessen is het tijd voor de volgende stap: het theorie examen. Een tip om hier zo snel mogelijk doorheen te komen is om al te beginnen met leren terwijl je rijlessen neemt. Zo kun je namelijk de regels ook toepassen in de praktijk en leer je het veel beter. Wat ook een aanrader is om alvast een datum te prikken voor je examen zodat je een vooruitzicht hebt en jezelf kan pushen om je best te doen ervoor dan dat je het op eigen tempo doet.

Afrijden

En dan is het tijd voor de laatste stap, namelijk afrijden! Overleg met je instructeur op wat voor termijn je het best kunt afrijden aan de hand van je autorij skills, zodat je samen een datum kunt prikken en erop kunt voorbereiden. Wat ook handig is dat sommige rijscholen ook cursussen bieden om dit te oefenen , zoals bijvoorbeeld een tussentijdse toets. Hier wordt redelijk veel gebruik gemaakt door leerlingen die willenafrijden, maar het hoeft natuurlijk niet altijd. Ook dit kun je bespreken met je rijinstructeur en voor je het weet, heb je je rijbewijs binnen!

Nog een laatste tip voor het afrijden: rust goed uit! Het is vanzelfsprekend dat je zenuwachtig bent en gaat stressen omdat je een praktijkexamen moet afleggen. Echter, kun je je beter focussen als je uitgerust bent. Neem de dag van tevoren nog even de laatste dingen door en maak aantekeningen zodat je hierop bent voorbereid. Succes met je rijbewijs!