Rijden Met

Alles over Voertuigen

Waarom zijn Wifi dashcams zo populair?

dashcam met wifi

Dit artikel gaat over dashcams en in het bijzonder die met wifi. Wat zijn de voordelen daarvan?

Wat is een dashcam en waarvoor wordt deze gebruikt?

Een dashcam is een videocamera, die op de voorruit, het dashboard of aan de achteruitkijkspiegel van een auto wordt geplaatst. Voor op het dashboard en voorruit wordt vaak een zuignap gebruikt. Er kan ook een sticker worden gebruikt. Die is echter vaak wel lastig te verwijderen. Op de achteruitkijkspiegel wordt de dashcam normaliter met een klem vastgezet.

De dashcam neemt beelden op, die veelal op een geheugenkaartje worden opgeslagen. Als het kaartje vol is, worden telkens de oudste beelden overschreven. Een dashcam wordt gebruikt om bijvoorbeeld bewijsmateriaal te hebben van een verkeersongeluk. Als de dader binnen het bereik van de dashcam komt, kan er vandalisme mee worden vastgelegd. Het is ook leuk als je ermee een bijzondere gebeurtenis vastlegt. Bijvoorbeeld een type bliksem die weinig voorkomt of een vos die de weg oversteekt.

dashcam met wifi

Voordelen van wifi

Als je een dashcam met wifi hebt, dan kun je met een ander apparaat dat wifi heeft, beelden van je dashcam daarop binnenhalen. Met een smartphone kan je die opslaan en desgewenst opsturen met bijvoorbeeld email. Dat werkt eenvoudig en snel. Vaak komt een wifi dashcam ook met een eigen app. Dan kan je daarmee de dashcam ook instellen. Zo hoef je dat niet te doen met het touchscreen ervan. Het geheugenkaartje kan uit de dashcam worden gehaald en dan kan je beelden naar bijvoorbeeld je laptop kopiëren. Met een dashcam met wifi kan het kaartje natuurlijk daarin blijven. Ook kan de snelheid nuttig zijn. Zodra je beelden op je smartphone hebt, dan kan je die verzenden via een wifi netwerk. Op die manier kunnen beroepschauffeurs met een paar handelingen beelden naar de werkgever sturen, bijvoorbeeld als ze betrokken zijn bij een verkeersongeluk. Je kunt ook beelden in een handomdraai op social media plaatsen. Het moge duidelijk zijn dat een dashcam met wifi populair is.