Rijden Met

Alles over Voertuigen

Welk windscherm voor je scooter past bij jou?

​windscherm scooter

Een windscherm voor je scooter: het helpt je tegen de wind maar ook de kou, regen, zand en meer. Niet gek dus dat veel mensen een windscherm op hun scooter hebben. Zeker wanneer je een scooter veel in de winter rijdt, is een windscherm ideaal. Maar welk scherm past bij jou?

Hoogte

​windscherm scooter

De hoogte van een windscherm is natuurlijk belangrijk. Want je moet wel echt beschut zitten. Een laag windscherm is in veel gevallen meer voor decoratie. Kies dus een windscherm van ongeveer 70 centimeter en je zit waarschijnlijk goed. 

Police windscherm of rond windscherm

Een police windscherm is een groot scherm dat je misschien wel kent van de legendarische politie Harley’s die onder andere in de Verenigde Staten rijden. Daar dankt dit model dan ook de naam aan. Het police windscherm beschermt je heel goed en is hoger dan andere modellen. Het scherm zit ongeveer op ooghoogte maar is gebogen aan de bovenkant.

​windscherm scooter

Een rond windscherm is echter helemaal rond. Je kent dit windscherm misschien wel van vintage brommers en scooters. Het heeft een klassiek uiterlijk en staat onder andere heel leuk op de Vespa. Natuurlijk kan het ook bevestigd worden op andere scooters en brommers. 

In veel gevallen is het politie windscherm of police windscherm iets duurder. Het bevat dan ook meestal meer materiaal dan het ronde scherm of lage scherm en dat betekent weer meer kosten. De keuze is aan jou wat je eraan kwijt wil zijn.