Rijden Met

Alles over Voertuigen

Een motorverzekering speciaal voor jou

harley motorverzekering

De juiste motorverzekering is voor ieder persoon weer anders. Het is maar net wat voor eisen je hebt en op welke manier je je motor wil verzekeren. Waar moet jouw motorverzekering aan voldoen als je bepaalde eisen hebt? Ga je voor een WA+ voor je Ducati, een basisdekking voor je Yamaha of toch een Harley verzekering?

Motorverzekering die bij je past

Er zijn verschillende soorten verzekeringen beschikbaar. Voor motoren geldt hetzelfde als voor auto’s. Er zijn in hoofdlijnen drie verzekeringen te onderscheiden: WA, WA+ en All risk. Met een WA-verzekering heb je je wettelijke aansprakelijkheid gedekt. Dit is ook een verplichte verzekering en dien je minimaal te bezitten als je met je motor de openbare weg op wil. 

De WA verzekering dekt de schade die je aan anderen toebrengt. Zo wordt ervoor gezorgd dat de tegenpartij altijd geld uitgekeerd krijgt als er schade toegebracht wordt aan hen. Met een WA+ verzekering is dit ook het geval, maar daarnaast ben jijzelf ook verzekerd bij schade door brand, storm, natuurgeweld, hagel of ongeval met dieren. Ook je helm, kleding, bagage en accessoires zijn gedekt met deze verzekering. 

Een All risk verzekering is de meest complete dekking die je kunt hebben. Met deze verzekering ben je gedekt bij alle eerder genoemde schades én je bent ook gedekt als er schade is aan je eigen voertuig, ook wanneer je dus zelf schuldig bent. Je ziet dat je per verzekering die je omhoog gaat minder zelf hoeft te betalen bij schade. De verzekeringspremie wordt daardoor wel hoger, maar je bent financieel een stuk zekerder bij eventuele schade.

Verschillen in verzekering per motor

Het is maar net waar je gedekt voor wil zijn wanneer je voor de keuze staat om een motorverzekering af te sluiten. Wil je alleen minimaal gedekt zijn en weinig maandelijks premie betalen? Dan kies je voor een WA motorverzekering. Ga je voor optimale zekerheid, dan kies je voor een All risk motorverzekering.

Ook zijn er verschillen in de prijs van je motorverzekering. De prijs van de premie is afhankelijk van je schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe minder je uiteindelijk per maand hoeft te betalen.