Rijden Met

Alles over Voertuigen

Remklauw vervangen niet altijd voordelig bij autodealers

Een remklauw vervangen kan hoge kosten met zich meebrengen. Het is van de noodzaak van het vervangen van de remklauw afhankelijk, of u deze kosten wilt betalen. Mogelijk is uw remklauw beschadigd geraakt bij een ongeluk door andermans schuld. In dit geval worden de kosten voor het vervangen van de remklauw vergoed door de verzekeraar. Het is nu minder noodzakelijk om zelf aan de slag te gaan met het vervangen van de remklauw. Als de remklauw echter vervangen moet worden door slijtage, dan kunt u naar goedkopere alternatieven kijken.

Zelf een remklauw kopen en remklauw vervangen

Er zijn tegenwoordig verschillende websites die losse remklauwen aanbieden. U kunt de remklauw hier heel eenvoudig bestellen, waarna deze binnen enkele dagen bij u afgeleverd wordt. Mocht u enige handigheid hebben in het plaatsen van een remklauw, dan kunt u deze klus zelf uitvoeren. Houd er wel rekening mee dat dit geen eenvoudige klus is en enige handigheid vergt. Daarbij is er vaak specifiek gereedschap nodig om de remklauw in uw auto te vervangen. Niet iedere hobbymonteur heeft dit gereedschap in huis.

Gelukkig is het ook wanneer u met de losse remklauw naar een autodealer gaat voordeliger, dan wanneer u de remklauw niet los zou hebben gekocht. Een autodealer zal altijd de maximale prijs in rekening brengen voor de losse onderdelen. Die prijs ligt veel hoger dan de prijs die door online aanbieders van remklauwen en onderdelen in rekening wordt gebracht. Koop de te vervangen onderdelen daarom voortaan altijd zelf online voordat u de auto laat repareren.