Rijden Met

Alles over Voertuigen

Ruime keuze wanneer je gaat winkelen voor moterkleding

Motorrijden is fantastisch! Je kunt met de tweewieler lekker gaan toeren, je manoeuvreert je eenvoudig door het verkeer en je komt echt op de mooiste plekken in Nederland of net over de grens. Als je een motorrijbewijs en een motor hebt geniet van je van vrijheid. Ondanks dat je ook aan een aantal verplichting moet voldoen. Zo ben je verplicht om moterkleding te dragen! Speciale motorkleding zorgt er namelijk voor dat je goed beschermd bent wanneer er iets misgaat. Motorkleding bevat niet alleen CE-gekeurde impactbescherming, maar kun je ook in verschillende soorten, maten en kleuren aanschaffen. In ons blog vertellen we er meer over.

CE-gekeurde impactbescherming

Moterkleding heeft CE-gekeurde impactbescherming die is aangebracht op bepaalde delen van de kleding. Denk bijvoorbeeld aan de schouders, de ellebogen en de knieën. Dit zijn in de regel ook de lichaamsdelen die het zwaar te verduren krijgen wanneer er iets mis gaat. Er zijn meerdere CE-levels, waarvan CE-level 1 of 2 de meest gebruikte zijn. Uiteraard bieden protectoren met CE-level 2 meer bescherming dan level 1. Dus let hier goed op wanneer je een outfit gaat samenstellen.

Moterkleding kopen? Stel zelf je outfit samen!

Zoals gezegd is moterkleding in verschillende soorten, maten en kleuren te koop en je kunt dus ook heel eenvoudig je eigen outfit samenstellen. Een tof leder jack in combinatie met een speciale spijkerbroek en laarzen of kies je voor een meer uitgesproken outfit. De outfit die je samenstelt baseer je natuurlijk op je persoonlijkheid en op de soort motor die je in het bezit hebt. Op een sportief model wil je jezelf ook immers sportief kleden. Terwijl je dat niet snel doet als je op een klassieke motor rijdt. Door de enorme keuze kun je in ieder geval volop combineren. De truc is om te beginnen met de aanschaf van een mooie motorjas en om vanaf dat punt je outfit verder samen te stellen.

Wat heb je allemaal nodig?

Zoals gezegd kun je het beste beginnen met de aanschaf van een motorjas en hier passende moterkleding bij zoeken. Denk aan een speciale motorbroek en schoenen (of laarzen), maar je bent ook verplicht om handschoenen en een helm te dragen. De juiste schoenen voorkomen dat je de voeten kunt branden aan de hete onderdelen van de motor terwijl je met handschoenen juist meer grip en controle hebt. Dat de helm verplicht is spreekt voor zich, want dan geniet van je optimale bescherming wanneer je ten val komt of betrokken raakt bij een ongeval. 

Koop mooie accessoires om je outfit helemaal af te maken

Je moet jezelf realiseren dat moterkleding in de eerste plaats comfortabel en functioneel moet zijn, maar natuurlijk wil je ook goed voor de dag komen. Je weet inmiddels dat je voldoende keuze hebt wanneer je voor motorkleding gaat shoppen en je kunt jouw outfit ook completeren met mooie accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de helmmuts of een motorsjaal. Een stoere zonnebril kan ook deel uitmaken van jouw outfit. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor regenkledij voor in de herfst- en wintermaanden. Deze kleding biedt meer bescherming tijdens natte dagen terwijl je wat droger op de motor kunt rijden.