Rijden Met

Alles over Voertuigen

Wanneer past een private lease bij jou?

Je hoort de term ‘private lease’ steeds meer en meer voorbijkomen. Waar dit eerder nog leek op iets wat niet voor iedereen bestemd was, is het tegenwoordig steeds normaler voor iedereen om een private lease af te sluiten. En dat is ook logisch, want er komen een hoop voordelen kijken bij het leasen van een auto. Maar past het ook bij jou? Dat vragen veel mensen zich af. Twijfel je en weet je niet zeker of het wel of niet iets is wat past bij jou en je situatie? Hopelijk geeft dit artikel je wat meer inzicht en duidelijkheid over het wel of niet nemen van een private lease.

Een private lease: flexibel rijden voor een vast bedrag per maand

De grootste reden dat mensen doet twijfelen is het bedrag dat je maandelijks kwijt bent aan je auto. Natuurlijk betaal je al kosten aan bijvoorbeeld onderhoud en belasting, en dan komt het leasebedrag er ook nog eens maandelijks bij. Dat is wel iets waar je van tevoren rekening mee moet houden. Niet alleen betaal je dus voor de auto zelf, maar ook alles wat hierbij komt kijken. Een stabiel inkomen is dus zeker van belang, en ook een inkomen waar je zekerheid hebt dat het bedrag dat je maandelijks betaalt geen grote impact heeft op wat je voor de rest van de maand over houdt.

Daarnaast betaal je verschillende bedragen op basis van hoe veel je van tevoren denkt te gaan rijden. Een auto waar je weinig mee rijdt kost je natuurlijk minder dan eentje waar je maandelijks enorm veel kilometers mee zal maken. Dat heeft dus ook weer impact op je kosten. Weet je van tevoren niet goed hoe veel je zal rijden en kom je er uiteindelijk achter dat je veel meer rijdt dan vooraf afgesproken? Dan zal dit je ook extra gaan kosten. Heb je dus geen duidelijk beeld van hoe veel je rijdt, wellicht is een private lease dan niet iets voor jou. Je wil natuurlijk ook voorkomen dat je extra betaalt omdat je denkt veel te rijden, terwijl je uiteindelijk véél minder rijdt. Dit speelt dus allemaal een grote rol.

Goedkoop leasen

Gelukkig zijn er wel manieren om het leasebedrag elke maand wat lager te houden. Zo kun je kijken naar het leasen van een occasion in plaats van een nieuwe auto. Wil je een gebruikte ocassion leasen, dan kun je zelf bepalen hoe duur je het allemaal ongeveer maakt. Er is vaak een groot aanbod aan occasions en je kunt zelf kiezen of je gaat voor een goed gebruikt model of eentje die juist nog helemaal niet heel erg gebruikt is. Zo maak je het zelf zo goedkoop of duur als je het zelf wilt. Ook kun je een deel vooraf al afbetalen, waarmee je het nóg iets goedkoper maakt. Oriënteer bijvoorbeeld eens op Privateleaseused.nl, en vergelijk verschillende auto’s met elkaar en bepaal wat jouw budget is. Zo heb je meteen een beeld van of het wel of niet bij jou past.