Rijden Met

Alles over Voertuigen

De tankkaart is nu ook voor particulieren

Een tankkaart is er tegenwoordig niet alleen meer voor bedrijven. Ook particulieren kunnen nu profiteren van de meerdere voordelen. Maar wat kan je precies met een tankkaart en waarom zou jij er ook gebruik van moeten maken? Voor alle bestuurders die twijfelen leggen we je in artikel de voordelen uit.

Meer dan een bankpas

Allereerst lijken de meeste tankkaarten qua formaat op je pinpas of creditcard. Ze passen daarom prima in je portemonnee waardoor je ze gemakkelijk bij de hand hebt. Daarnaast heb je door met je tankkaart te tanken al je gemaakte reiskosten gemakkelijk bij elkaar in één overzicht. Daarnaast betaal je met de pas pas aan het einde van de maand. Daarom kom je nooit zonder benzine naast de weg te staan wanneer je tijdelijk geen saldo op je rekening hebt staan.

Wat voor kaarten zijn er

Er zijn verschillende tankkaarten op de markt. Hoewel ze in gebruik niet veel van elkaar verschillen kan het toch lonend zijn om even de tijd te nemen om ze met elkaar te vergelijken. Zo kan het zijn dat er van de aangesloten tankstations er maar een beperkte hoeveelheid in jouw omgeving gevestigd zijn of komt een kaart met extra’s die voor jou heel aantrekkelijk kunnen zijn. Zo komt een maes tankkaart met een korting op brandstof aan de pomp wat vele euro’s per jaar kan schelen. 

Tot slot zijn veel kaarten bovendien gratis dus is er eigenlijk geen reden om niet gebruik te maken van een tankkaart.