Rijden Met

Alles over Voertuigen

Twee soorten autoleasing

Het is moeilijk om elke auto te kopen die je zou willen. Bijna dagelijks komen er nieuwe automodellen op de markt. Als u graag in verschillende auto’s en nieuwere modellen rijdt, kunt u deze auto’s het beste leasen. Een auto leasen is ook financieel de meest haalbare optie. Een auto kopen om er een paar weken mee te rijden en dan verkopen is geen goede financiële beslissing. Dit komt door afschrijvingen en andere factoren. Auto leasen komt je ook te hulp als je niet veel geld hebt om zelfs maar een auto te kopen om naar je werk te gaan. Met een beetje geld kun je een geweldige leaseauto krijgen.

Beëindigde huurovereenkomsten

Bij het auto leasen kom je een aantal soorten autoleasecontracten tegen. De eerste is de huurovereenkomst met gesloten einde. Bij deze leasevorm wordt vooraf de restwaarde van de auto bepaald en vastgelegd. Deze prijs is mede bepalend voor de leaseprijs. Deze vorm van leasing is meestal voor mensen die van plan zijn de auto voor een lange periode te houden. U krijgt een optie om de auto te bezitten aan het einde van de lease, aangezien de waarde ervan al bekend is. Dit kan een geweldige lease zijn als u niet van plan bent om de auto een paar jaar te veranderen.

Huurovereenkomsten voor onbepaalde tijd

In tegenstelling tot een closed end Car Lease is de restwaarde van leaseauto’s niet bekend. Voordat u het leasecontract ondertekend, wordt de waarde geschat op basis van de huidige marktwaarde van de auto. Dit kan erg duur zijn omdat de leaseprijs erg hoog kan zijn, afhankelijk van het type auto. De meeste leasemaatschappijen gebruiken deze vorm van leasen voor klanten die niet van plan zijn de auto voor een lange periode te houden. De waarde van een auto is alleen de eerste jaren hoog, maar na enkele jaren daalt de prijs aanzienlijk. Leaseovereenkomsten die zijn gebaseerd op marktprijzen vóór deze grote afschrijving zijn meestal erg duur.