Rijden Met

Alles over Voertuigen

Hoe start je je bedrijf met import en export?

In deze tijd is het onwijs makkelijk om handel te drijven met andere landen vooral door de snelle globalisering. Het is dan nu ook een stuk makkelijker om zonder de nodige ervaring te gaan werken met import en export binnen je bedrijf. Voor tips en tricks om te gaan starten met import en export is dit artikel voor bedoeld, lees gauw verder. 

Het regelen van het logistieke gedeelte en transport

Uiteraard heb je eerst gericht onderzoek gedaan en weet je precies wat voor soort koopwaar jij wil importeren en exporteren, wel moet je het logistieke gedeelte en het transport regelen. Haal je je koopwaar vanuit het buitenland, dan moet je er voor zorgen dat alles bij jou in Nederland terecht komt. Je kan op drie verschillende manieren transport regelen, dit kan per vrachtwagen, per boot of luchtvracht ofwel via het vliegtuig. Als je het transport duidelijk heb dan kan je kijken naar het logistieke gedeelte. Je moet namelijk ook een opslagplek regelen, verzekeringen afsluiten en contracten opstellen. 

Soms heb je hulp nodig

Importeren en exporteren van koopwaar kan een hele klus zijn, soms is het nodig om hulp in te schakelen. Dit kan door zaken uit te besteden aan een expediteur, zoals contracten opstellen en onderhandelen of simpelweg het regelen van de import en export.