Rijden Met

Alles over Voertuigen

Je eerste motor kopen, check onze suggesties!

Je zal dit artikel waarschijnlijk lezen, omdat je bezig bent met het behalen van je motorrijbewijs of je hebt deze al gehaald. In beiden gevallen zal je je in ieder geval goed moeten oriënteren over de aanschaf van je eerste tweewieler! Omdat je natuurlijk weinig ervaring hebt met motoren zullen we je een beetje op weg helpen. Een beginnersmotor moet in ieder geval de volgende karakteristieken hebben: betrouwbaar, duurzaam en comfortabel. Hieronder zullen we je introduceren met een paar motoren waarvan wij denken dat ze deze karakteristieken bezitten!

Yamaha FZ-07

Hoewel deze Yamaha motor redelijk veel vermogen heeft en daarom best angstaanjagend kan zijn tijdens je eerste ritten is hij wel heel voorspelbaar en betrouwbaar. De kracht van de motor wordt op een erg lineaire manier overgebracht wat zorgd voor een goede feedback van de gashendel. Het voordeel van deze motor is dat je hem niet snel zult ontgroeien. Zoals bij veel Yamaha motoren is hij erg licht opgebouwd en heeft hij een uitstekende wendbaarheid.

Honda CBR 500R

Voor deze Honda motor geldt eigenlijk een beetje hetzelfde als voor de Yamaha die we hiervoor hebben genoemd. De motor is erg betrouwbaar, maar heeft een pittig vermogen. Als je al wat zelfverzekerder bent op de motor is dit een goede keuze. Voor beginners die nog wat willen wennen aan het motorrijden is een motor met wat minder vermogen misschien een betere keuze.

Suzuki DR 200

Mocht je meer opzoek zijn naar een dual sport, dan is dit de motor voor jou. Op een dual sport kun je echt een uitstekende motorrijder worden. Je bent wendbaar en leert goed de balans van de motor. Hoewel deze motor het ten opzichte van de andere twee niet goed zal doen op de snelweg is hij wel erg goed op onverharde wegen en paden. 

Hopelijk heb je aan de hand van onze suggesties genoeg inspiratie op kunnen doen om je eerste motor aan te schaffen. Het belangrijkste om vooral in je achterhoofd te houden is dat het best wat tijd mag kosten. Hoe graag je ook wilt rijden, het is belangrijk dat je een motor kiest die bij jou past, dus ga vooral lekker proefrijden en doe je onderzoek!