Rijden Met

Alles over Voertuigen

Waarom zou u een scootmobiel kopen?

Als u een scootmobiel overweegt, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Vaak wordt een scootmobiel aanbevolen door een arts. En het kan lastig zijn om erachter te komen wat voor soort scootmobiel het beste bij u past. In een winkel kunnen medewerkers u goed op weg helpen. Weet u nog niet zeker of u een scootmobiel nodig heeft? In dit artikel hebben we de voordelen op een rijtje gezet.

Geen licentie of registratie voor een scootmobiel

Op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur rijden. Op het (brom)fietspad binnen de bebouwde kom mag u maximaal 30 kilometer per uur rijden. Buiten de bebouwde kom is dat 40 kilometer per uur.
Er zijn een paar snelheden waar scootmobielen zich aan moeten houden. Scootmobielen zijn namelijk beperkt tot slechts 6 km/u op de stoep. Op het (brom-) fietspad binnen de bebouwde kom is dat max. 30 km/u. Buiten de bebouwde kom mag u 40 km/u rijden. Als zodanig worden ze niet als voertuigen geclassificeerd en hoeven ze niet te worden geregistreerd voor een kenteken. Wel moet u een aanspakelijkheidsverzekering hebben. Uw scootmobiel wordt dan voorzien van een verzekeringssticker.

U heeft ook geen vergunning nodig om ze te gebruiken. De enige vereiste is dat u echt een scootmobiel nodig hebt. Het is echter belangrijk dat u fysiek in staat bent om uw scootmobiel veilig te besturen, dus het is de moeite waard om met uw ergotherapeut of huisarts te bespreken welke vaardigheden u nodig heeft om er veilig mee te werken.

Makkelijk om ze in het openbaar te brengen

Er is nu veel meer bewustzijn over toegankelijkheid en het gemakkelijker maken voor de hele gemeenschap om deel te nemen aan sociale activiteiten. Omdat openbare ruimtes en centra voortdurend op zoek zijn naar manieren om de toegankelijkheid te verbeteren, wordt het voor gebruikers van scootmobielen steeds gemakkelijker om die gebieden te bezoeken, net als ieder ander.

Evenzo stelt het ontwerp van scootmobielen ze nu in staat veel minder ruimte in te nemen en tegelijkertijd een grotere wendbaarheid te bieden wanneer het vol is. Een kleine of opvouwbare scootmobiel kan weinig ruimte innemen en geeft u toch een gevoel van vrijheid.

Breed scala aan functies en modellen

Scootmobielen zijn bedoeld voor mensen die mobiel genoeg zijn om een ​​voertuig te besturen, maar geen lange afstanden kunnen lopen vanwege een handicap of een gezondheidsprobleem. Als u niet binnen deze groep valt, dan is een elektrische scooter misschien een gepaste keuze. Er is een breed scala aan scooter types beschikbaar, van kleine, opvouwbare scooters die kunnen worden gebruikt om door huis en winkelcentra te reizen, tot zware scootmobielen die steile hellingen kunnen berijden en afstanden tot 50 km kunnen afleggen.