Rijden Met

Alles over Voertuigen

Zo maak je alles in orde voor verkopen caravan

Een caravan mag gerust worden beschouwd als een tweede woning en biedt het een mate van vrijheid en comfort die elke vakantie laat slagen. Verkopen caravan is soms echter onvermijdelijk en is het belangrijk om dat een vlot verloop te geven. Daar komen er wat zaken bij kijken en zorgt dat voor een sterke verkooppositie. Voordat je de vraagprijs wordt bepaald, zal de staat waarin de caravan zich in verkeert kritisch bekeken moeten, het liefst door de ogen van een potentiële koper van de caravan.

De caravan moet er keurig uitzien

De eerste indruk moet al de juiste zijn bij verkopen caravan. Door zelf aan de slag te gaan met wat water en zeep zorg je ervoor dat de caravan een goed verzorgde indruk geeft. Vergeet het interieur niet en kunnen kleine reparaties ook aangepakt worden. Bij caravan verkopen horen er ook foto’s bij. Dat spreekt het meest aan en is het daarom belangrijk dat de caravan er piekfijn uitziet. Gedurende de periode van verkopen caravan moet je er ook voor gereed staan om belangstellenden te ontvangen. Zo loop je geen kansen mis om de caravan snel te kunnen verkopen.

Maak een lijst van eventuele defecten en bijzonderheden

Tijdens onderhandelen voor verkopen caravan komt het lastig over wanneer er zaken worden aangehaald die zijn geconstateerd bij inspectie van de caravan. Maak daarom een lijst op van wat er allemaal aan de caravan mankeert en biedt dat vooraf aan. Dat moet samen met de APK en overige documenten zoals onderhoudsrapporten gebeuren. Voor recent gevoerde reparaties kunnen ook de kwitanties getoond worden. Het moet allemaal open en eerlijk overkomen en zorgt gelijk voor een sterke onderhandelingspositie. Verkopen caravan is ook aantrekkelijk wanneer bedrijven op mogen bieden. Dat zorgt voor minder verlies van je kostbare tijd en is er ook geen sprake van problemen bij het afhandelen van het papierwerk en de betaling.